Lastenkirjat: Tuulen vuosi

Hanna Konolan taiteilema Tuulen vuosi (2016) on tosi kaunis, ihan esineenäkin. Ottamani kuva ei tee oikeutta sille, että kirja on painettu tosi laadukkaasti, sivut ovat paksuja eikä mitään rimpuloita ja kannet ovat kauniin pastelliset ja kirjaimet kiiltävät. Tämä näyttää sellaiselta sisustusbloggarin unelmakirjalta lastenhuoneeseen. Varsinkin lastenkirjojen kohdalla ulkoasu vaikuttaa hyvinkin paljon siihen, tekisikö mieli lainata se vai ei. 

Kirjassa on vain vähän tekstiä, mutta ajatus on kiva: se kertoo tuulen vuodesta, mitä tuuli tekee eri kuukausina. Graafiset, pastelli- ja mustasävyiset, muodoilla leikkivät kuvat hivelevät esteetikon silmää. Vähän uudenlainen kuvakirja! Tästä pitivät itseni lisäksi kyllä myös lapset. 🙂 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s