Lastenkirjat: Pieni prinsessasatu ja Pieni prinssisatu

Sanna Pelliccionin kuvitukset tulivat meille tutuksi alunperin Onni-kirjoista, jotka ovat olleet molempien lasten uudelleen ja uudelleen luettavia suosikkeja tietyssä vaiheessa. Pidän itsekin valtavasti Pelliccionin persoonallisesta tyylistä, jonka tunnistaa helposti. Pelliccioni on kuvittanut myös Katri Tapolan sanailemat Tammenterho-kirjat Pieni prinsessasatu (2011) ja Pieni prinssisatu (2012). Tammenterho-kirjat on suomalainen, uudehko lastenkirjasarja, ja miellän sen moderniksi, kotimaiseksi versioksi Tammen kultaisista. 

Pieni prinsessasatu ja Pieni prinssisatu ovat söpöjä kirjoja. Ne kertovat tavallisista lapsista, Kaisasta ja Paulista, joiden mielikuvituksen avulla kerrostalokodista tulee kuninkaanlinna, ulko-oven turvakoodista linnan porttivahti ja ankkakeinu muuttuu autoksi, jolla mennään poliisia pakoon. Suloinen sukellus lapsen huolettomaan maailmaan, jossa kaikki on mahdollista mielikuvituksen avulla. Pieni prinsessasatu perustuu 7-vuotiaan Emma Väänäsen tarinaan. Pelliccionin käyttämä kollaasitekniikka sopii kuvitukseen hyvin. 

   – Se on linnan paras ruusu, Kaisa sanoi. – Sinä saat sen.
   Prinssi ilahtui ruususta.
   – Saat myös prinsessan ja puoli valtakuntaa jos vain tahdot, Kaisa jatkoi.
   – Tahdon minä, Pauli sanoi. – Mitä sen eteen pitää tehdä?
   Kaisa mietti hetken.
   – Pitää sanoa tahdon ja sillä sipuli.
   – Tahdon, Pauli sanoi.
   – Tahdon, Kaisakin sanoi.
   – Ja sillä sipuli, he sanoivat yhteen ääneen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s