Kameraa oppimassa

Olin viime viikolla opettelemassa oman kamerani parempaa käyttöä Olympuksen tarjoamassa illan mittaisessa koulutuksessa täällä Jyväskylässä. Kouluttajana oli Tyyliä metsästämässä -blogin Veera, joka on ammatiltaan valokuvaaja. Alkuun hän näyttikin omia otoksiaan eri tilanteista ja oli kyllä aivan mahtavia, todella taitava kuvaaja. Hänen tyylinsä kouluttaa oli kivan rento ja huumoriakin oli mukana. 

Koulutuksesta oli kyllä tosi paljon hyötyä minulle, koska olen teknisiltä taidoiltani ollut aika aloittelija ja siellä kävimme läpi joka ikisen toiminnon, valikon ja nappulan, mitä Olympuksen minijärkkäreistä löytyy. Reilun kolmen tunnin teho-opetuksen aikana ehti saada aika kattavasti täsmäopetusta juuri omasta kamerasta. Kamerani on Olympuksen Pen E-PL7, pienikokoinen järkkäri, ja se on kyllä ollut ihan loisto-ostos! Veerakin on omien sanojensa mukaan hurmioitunut kyseisen kameran käyttäjä vapaa-ajalla, vaikka töissä käyttääkin vähän järeämpää kalustoa. Voin kyllä suositella tuota omaa malliani lämpimästi, nimittäin koko-laatu -suhde on todella hyvä. Se on tosi näppärä ottaa mukaan, mutta on kuitenkin järkkäri. Kuvan laatu on tosi hyvä, jos miettii, että se menee oikeasti vaikka käsilaukkuun, ja syväterävääkin tulee. Varsinkin jos vaihtaa aloituslinssin vähän valovoimaisempaan. Pen E-PL7 on myös nätin näköinen 🙂

Nyt vielä pitäisi saada opit rutiineiksi sormiin, jotta ne hallitsisi myös nopeissa tilanteissa. Vielä noi manuaalisäädöt vaativat hieman pähkäilyä, mutta idea on kyllä sisäistetty jo. Onneksi tuo kamera on myös helppokäyttöinen suomenkielisine(!) näyttöineen. Kamerassa on myös valmiina ihan hyvätasoisia taidesuotimia, joilla saa vaihtelua kuviin. Itse käytän välillä niistä neulanreikää ja poptaidetta, mutta enimmäkseen kuvailen kyllä ihan naturellina. 

Kamppailin muuten vuosien varrella aika pitkään itseni kanssa, pidänkö valokuvaamisesta vai inhoanko sitä – vastakkain olivat toisaalta visuaalisuus ja taiteellisuus sekä toisaalta tekniikka, joka taas ei kuulu yhtään ydinosaamisalueisiini. Tämä ei ole mikään maksettu mainos, mutta voin kertoa silti kaikille kameran hankkimista harkitseville, että juuri tämä Pen-kamera on kallistanut mielipiteeni siihen, että kyllä, pidän valokuvaamisesta ja kyllä, sitä voi myös oppia käyttämään! 


  

Ps. Sain blogin asetuksia vaihdettua siten, että kommentoida voi nyt kuka tahansa, jolla on joku googlen tili, yksinkertaisimmillaan siis sähköpostiosoite g-mailissa. 

One thought on “Kameraa oppimassa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s