Hyvää joulua!


Kuva: Kimmo Korpela


“Maa on niin kaunis / kirkas Luojan taivas

Ihana on sielujen toiviotie
Maailman kautta / kuljemme laulain
Taivasta kohti matka vie”
                    
    (Virsi 30, suom. Hilja Haahti)


Huh. Viimeinen kuukausi on ollut aika haipakkaa, välillä mennyt jopa ryntäilemiseksi paikasta toiseen. Vaikka kuinka suunnittelee etukäteen leppoisaa lukujärjestystä, sille ei vain voi mitään, että eri kurssien ruuhkahuipuilla on tapana kasautua. Opiskelussa työn määrä kun ei ole stabiili viikosta ja kuukaudesta toiseen vaan vaihtelee hyvinkin paljon. On tullut kyllä opiskeltua, kirjoitettua ja luettua paljon tämän syksyn aikana! Mutta ei oikeastaan päntättyä, nimittäin yhtäkään tenttiä ei ole ollut. Kirjallisuuden opinnoissa on läsnäolon lisäksi suoritustapana paljon kirjallisia töitä kuten esseitä, analyysejä ja ryhmätöitä. 

Loma tulee nyt todella hyvään saumaan, koska vaikka olenkin nauttinut hirveästi opiskelusta, tuntuu, että aivot alkavat jo ylikuumeta :D. Olisihan minulla vielä keskeneräisiä kouluhommia, mutta loput saavat jäädä odottamaan tammikuuta, keskittyminen ei enää tunnu riittävän. Kaikki akuutit hommat on nimittäin jo hoidettu, viimeisimmät tällä viikolla. Ja ihanaa ottaa tytöt nyt jo pois hoidosta niin tulee sitten heillekin kunnon loma, joka alkaa tänään iltapäivällä! 

Blogikin hiljenee vähitellen joulun viettoon, tai oikeastaan vain bloggaaja, sillä olen ajastanut kyllä ensi viikolle vielä neljäkin postausta. (Kimmo on ollut paljon työreissuissa, kuten eilen, niin yleensä silloin en malta mennä ajoissa nukkumaan vaan uppouduin kirjoittamaan postauksia jemmaan). Ensi viikolla tulossa on ainakin kirjapostauksia kolmesta suomalaisesta klassikosta, joiden nimet lienevät kaikille tuttuja. Myös yksi englantilainen klassikkojen klassikko. Yhden kirjapostauksen kanssa mopo karkasi aika reilusti ja yksi näistä on megapostaus, jossa on asiaa parisuhteesta ja kaivoin jopa valokuvia arkistojen kätköistä :D. 

Itse kuitenkin varmaan häivyn pikkuhiljaa jo takavasemmalle koneen äärestä ainakin kirjoittajan roolista, ja palaan blogin pariin viimeistään tammikuussa. Inspiksistä riippuen – en aio ottaa lomalla mitään stressiä. Niin paljon kuin pidänkin bloggaamisesta, sekin on tavallaan aivotyötä ja tauko tekee välillä hyvää. Minulla tosin on nytkin hirveästi ideoita odottamassa sekä luettuja ja keskeneräisiä kirjoja, joista haluaisin postata, mutta jatkan niistä sitten myöhemmin, kun saan koottua ajatuksiani ihan muissa jutuissa. (Toki jos en kerta kaikkiaan malta olla kirjoittamatta, niin sitten kirjoitan. :))

Ihanaa päästä akateemisten asioiden ääreltä käytännön juttuihin – siivoamaan, kokkailemaan, puuhailemaan lasten kanssa. Vaihtelu virkistää ja pienen tauon jälkeen nauttii kirjoittamisesta aina uudella tavalla. Aivot tarvii sitä narikassa oloa välillä 😀

Toivotan nyt ihanaa joulun aikaa teille, ja palailen viimeistään lomien jälkeen! Mutta ensi viikolle tosiaan vielä juttuja, joten kannattaa käydä kurkkailemassa.


Tuuli
  


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s