Lastenkirjat: Satukirjasto

Ajattelin vinkata lastenkirjaosastosta Lasten Oman Satukirjaston, joka on mobiilisovelluksena tai ihan netin kautta toimiva palvelu, jossa on hurjan paljon ihania kirjoja! Suuri osa vielä ääneen luettuja, nykyajan satukasetteja. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta lastenkirjafanina nyt vähän hehkutan silti, koska Satukirjasto on kyllä oikeasti ihana. Meille kätevin tapa selata Satukirjastoa on ollut iPadilta. Ainoa huono puoli on netti, joka meidän taloyhtiössä on to-del-la hidas, joten siksi Satukirjasto ei aina toimi tai alkaa jumittaa. Normaalilla netillä ei varmaankaan ole ongelmia ja kyllä se meilläkin usein toimii sujuvasti ilman jumeja.

Satukirjastossa on erityisen paljon Disney-satuja ja lähes kaikista Disney-elokuvista tuttuja hahmoja seikkailemassa. Hyvin edustettuina lukuisissa kirjoissa ovat muun muassa Frozen, Prinsessat, Autot, Aku ja Mikki, Nalle Puh, Palatsin pallerot, Aristokatit ja niin edelleen.  Lyhyempien kirjojen lisäksi Satukirjastossa on myös satasivuisia, Disneyn elokuvia myötäileviä jättisatukirjoja kuten Frozen, Inside Out, Kaksin karkuteillä, Doria etsimässä… Ja ääneen luettuina! En varmasti hehkuttaisi Satukirjastoa ilman tätä ääneenlukutoimintoa, mutta se on nimenomaan se juttu! Viisivuotiaamme on juuri parhaassa satuiässä ja jaksaa hyvin keskittyä pitkiinkin satuihin. Nuoremmallekin löytyy mieluisia kirjoja. Satukirjasto on myös kivaa, rauhallista vaihtelua lastenohjelmien tuijotukselle esimerkiksi sairastelupäivinä, ja automatkoillakin se toimii viihdykkeenä. 

Disney-kirjojen lisäksi Satukirjastossa on ilahduttavan paljon myös suomalaisia kirjoja kuten Aino-, Tomppa-, Siiri- ja Onni-kirjat, Urpoa ja Turpoa, Pupu Tupunaa, Muumeja, Uppo-nallea, soivia laulukirjoja ynnä muita. Todellinen aarreaitta siis, ja varsinkin jaoteltuina eri ikäryhmille, kirjoja kun löytyy vauvasta koululaisiin asti. Uusia kirjoja tulee joka kuukausi. Olemme lukeneet Satukirjaston kirjoja myös perinteisesti yhdessä, sekä kuunnelleet ääneen luettuja sylikkäin, minä kun pidän itsekin saduista. Mutta kätevä helpotus Satukirjasto on myös silloin, jos on tarve saada lapsille hetkeksi jotain rauhallista puuhaa keskenään. 

Verrattuna perinteisiin, postin kautta toimiviin lasten kirjakerhoihin Satukirjastolla on omat etunsa. Vähemmällä rahalla saa nimittäin enemmän kirjoja! Ja kaikenlisäksi vähemmän pidetyt kerhokirjat eivät jää pyörimään hyllyihin parin lukukerran jälkeen. Valinnanvaraa takuulla riittää. Mutta ääneenluku, se on se juttu! Meillä lasten mummo tämän Satukirjaston ensin hoksasikin ja he ovat papan kanssa tarjonneet meille tämän palvelun, kiitos vain kovasti! Tilauspätkä Satukirjastoa onkin kiva, aineeton lahjaidea lukevalle perheelle, vaikka satuiässä olevalle kummi- sukulais- tai lapsenlapselle.     


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s