Aurinkoenergiaa

Hyvä ystäväni sanoi monesti ollessamme nuoria (ehkä tunnistat tästä itsesi, M), että hän toimii aurinkoenergialla. Enpä siihen aikaan vielä kauheasti tehnyt itse eroa vuoden- tai vuorokaudenaikojen välille, mutta nykyään tuntuu kyllä, että vuosi vuodelta sitä itsekin käy oikeasti entistä enemmän juuri aurinkoenergialla. Miten se aurinko vaan tuntuu tuovan sitä virtaa lisää, ja hyvää mieltä! Suomi on kyllä kummallinen ja poikkeuksellinen maa, kun täällä on ihan oikeasti niin pimeää, harmaata ja synkkää tosi pitkä putki talvella, joten ei ihme, että tämä kansa on niin melankolista. Siis tämähän on täysin epänormaali ilmasto! Etelässä sitä luonnonvalon voimaa voi tankata itseensä päivittäin ympäri vuoden. Mutta ehkä kaiken harmauden ja pimeyden jälkeen kevät tuntuu siksi aina niin ihanalta! Ihmiset heräävät eloon kuten kasvitkin. Ulkomaalaiset eivät voi varmaan ymmärtää, miten tärkeää se on jokaiselle suomalaiselle, kun valo alkaa lisääntyä keväisin ja elämä voittaa. Yksi talvi on taas peitottu. Kevät on tavallaan vielä parempi kuin kesä, koska ollaan koko ajan menossa valoa kohti. Juhannuksesta alkaakin sitten jo se pimeneminen. Aika synkkää. No joo, eipäs nyt vielä vaivuta epätoivoon. 

Tässä muutamia keväisiä asioita, jotka ilahduttavat juuri nyt:

– Valtavat vesilätäköt meidän pihalla, ja läiskyttämisen riemu (en erittele, tarkoitanko nyt lapsia vai itseäni…)

– Äipän ja tyttären söpöt samistelukumpparit
– Ihanat neilikat maljakossa

– Aurinko, joka oikeasti nousee jo niin aikaisin, että siihen voi herätä! Lapsista ei enää tunnu siltä, että he ovat aamusta iltaan päiväkodissa, koska mennessä ja tullessa ei ole enää pimeää!

– Valo, valo, valo ja sen lisääntyminen
– Ei tarvitse pukea enää kaikkia mahdollisia toppavaatteita ulos lähtiessä

– Tuntuu voittajalta, kun olen ihmeen kaupalla itse säästynyt (ainakin toistaiseksi) norovirukselta, joka on riehunut koko muussa perheessä. Ja onneksi muutkin perheenjäsenet ovat jo voiton puolella. Tuollainen raskas tauti on kuitenkin aina oma taistelunsa.  
– Suhteellisen valmis kandin työ. Tuntuiko se todella joskus mahdottomalta urakalta?
– Kaikki hyvät, tavalliset asiat. Niitä on niin paljon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s