Lastenkirjat: Tunteet

Libby Waldenin (teksti) ja Richard Jonesin (kuvat) lastenkirja Tunteet (2016) tutustuttaa lapsen tunteiden maailmaan. Kaikillahan on erilaisia tunteita, mutta niiden tunnistaminen ja nimeäminen ei niinkään ole aina helppoa, aikuisellekaan. Kirja esittelee yleisimmät tunnekokemukset hyvin ja lapsentajuisesti runomuodossa ja ennen kaikkea virittää lukiessa lapsen kanssa keskustelua siitä, mitä tunteet oikeastaan ovat ja miltä milloinkin tuntuu (ja miksi). Tunteita tunnistamalla kun on helpompaa ymmärtää itseään ja muita ja ehkä myös säädellä käyttäytymistä tunnistamalla tunteiden alkuperän. Tunnekasvatusta siis. Kuvituskin on raikas. 

Libby Walden & Richard Jones, suom. Tuula Korolainen: Tunteet
Lasten Keskus, 2016
25 s.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s